Biyomedikal Mühendisliğine Kongre Ödülü

Danışmanlığını Prof. Dr. Özcan Gündoğdu’nun yaptığı Kök Hücre Merkezi’nden Prof. Dr. Yusufhan Yazır ve merkezin diğer araştırmacıları ile birlikte Dr. Cemile Ceylan tarafından yapılan doktora sonrası çalışmanın devamı olan ve Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin düzenlemiş olduğu 14. Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresinde sunulan çalışma Prof. Dr. Seyfettin Kuter Medikal Fizik ödülüne layık görülmüştür. Ödül hakkında konuşan Prof Gündoğdu “Bu çalışma üniversitemizin çeşitli birimleri arasında disiplinler arası çalışmanın başarılı örneklerinden birisi olmuştur. Özellikle de en büyük itici güçlerimizden birisi olan Tıp Fakültesi ile mühendislik alanlarının bir araya gelmesi üniversitemiz açısından da önemlidir. Devam etmekte olan diğer radyoterapi ile ilgili çalışmalarımızda her zaman desteklerini gördüğümüz özellikle Başhekim Yardımcımız ve Radyasyon Onkolojisi ABD Başkanı Prof. Dr. Görkem Aksu’ya ve Medikal Fizik uzmanı Ayşegül Ünal Karabey’e çok teşekkür ederiz.” dedi.