YÖK TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI

Üniversitelerimizdeki Teknoloji Fakültelerinin mevcut durumlarının görüşülmesi, sanayi eğitiminin daha da artırılması amacıyla alınacak tedbirleri belirlemek üzere YÖK’te “12. ​Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı” gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında düzenlenen konsey toplantısına YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanları katıldı. Teknoloji Fakültelerinin mevcut durumunun etraflıca değerlendirildiği toplantı YÖK Başkanı Saraç’ın yaptığı konuşma ile başladı. Görev süresi boyunca muhtelif fakülte dekanlarının oluşturduğu konseylerle YÖK’te birçok toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Saraç, bu toplantılarda kendilerine iletilen bütün görüş ve önerileri ciddiyetle değerlendirdiklerini, öğrenciler, akademi ve ülkenin kalkınmasına katkısı olanları hiç beklemeksizin tatbik etme süreçlerini başlattıklarını, bu bağlamda Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyinden de gelecek önerileri de uygulamaya koyacaklarını ifade etti.